Jogurtové Muffiny
Musím se přiznat, že bezlepkové pečení je dřina, ale s trochou trpělivosti a dobrým receptem se zadaří i v této oblasti. Už jsem pekla různé bezlepkové věci, ale nikdo, mimo mně, to jíst nechtěl, že to není dobré. A vždycky se děti ptaly: to je bez lepku? A když byla odpověď ano, tak by to dobrovolně ani neochutnaly. Ale já vždy zazářím svým kouzlem a k ochutnávce je přesvědčím :) Toto byl první sladký bezlepkový výtvor, po kterém během jednoho dne zbyly jen prázdné formičky a pár drobků:)
Recepis:
- 200g zelené jizerky
- 150 g bílého jogurtu
- 80 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 60 ml rostlinného oleje
- 1 lžička bezlepkového kypřícího prášku
- špetka mleté vanilky
- špetka soli
- semínka, oříšky, ovoce nebo čokoláda, dle své chuti
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C.
Všechny ingredience (mimo oříšků, ovoce apod.) vymícháme do hladkého, trochu lepkavého těsta.
Poté přidáme oříšky, ovoce apod., nandáme lžící do muffinových formiček a pečeme přibližně 20 - 30 minut.
Dobrou chuť!