Kapustové Lasagne
Na tuto bezlepkovou a zdravou mňamku budete potřebovat:
-
kapustové listy
-
olivový olej
-
2 cibule
-
4 stroužky česneku
-
400g mletého masa
-
1 mrkev
-
2 mozzarelly
-
4 brambory
-
sůl
-
italské bylinky
Postup přípravy:
-
Kapustu rozeberte na listy, na minutu ponořte do vroucí vody a dejte okapat.
-
V pánvi na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a pak přidejte mleté maso. Restujte 10 minut, podlijte trochou vody, přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, duste pod pokličkou dalších 10 minut a pak přisypte bylinky.
-
Do pekáčku navrstvěte kapustové listy, masovou směs, plátky mozzarelly a tenké plátky brambor. Tak pokračujte, stále dokola. Vršek lasagní můžete ještě posypat nastrouhaným sýrem, který vytvoří výtečnou křupavou krustu. Pečte při 160 °C 40 minut.