Mrkvový Perník BezLep:)
Tento perníček sice moc nenaběhne, ale je krásně šťavnatý. Já ho dělala do dortové formy a při rozkrajování jsem se držela hranice kde perník začínal nabíhat, takže jsem odkrojila jen tu "pokličku".
Suroviny na těsto:
- 3 vejce
- 100 g cukru
- 3 lžíce horké vody
- 60 g oleje
- 100 g hladké rýžové mouky
- 50 g qinoové mouky (doufám že to mám dobře vyskloňované:)
- 20 g mletého ostropestřce
- 1 bezlep prdopeč
- 170 g nastrohané mrkve
- 1 kysaná smetana
- perníkové koření
- kakao
Suroviny na dokončení:
- 150 g čokolády
- marmeláda nebo povidla
Postup:
Celá vejce vyčleháme s cukrem do pěny, za stálého šlehání, nebo míchání postupně přidáváme zbytek surovin.
Hotové těsto přelijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 40 minut, než perník vyndáme z trouby, provedeme zkoušku špejlí:)
Perník necháme v klidu vychlednout. Poté ho rozřízneme na 2 půlky, pomažeme marmeládou a přiklopíme. Shora perník přelijeme rozpuštěnou čokoládou a necháme ztuhnout.
Dobrou chuť!