Skořicový Koláč s Jablky BezLep:)
Tento recept vznikl původně z receptu na jogurtovou bábovku. Jen jsem potřebovala sdělat 300g jogurtu místo 2 a také jsem se potřebovala zbavit pár jablek. Tak vznikl tento litý voňavý koláček:)
Suroviny:
- 300g jogurtu
- 4 vejce
- 200g cukru
- 1 bezlep prdopeč
- 300g mouky ( 60g hl. rýžové, 40 g ostropestřecové, 50 g hl kukuřičné, 75g pol. rýžové a 75g pol. kukuřičné)
- 1 lžíce skořice
- nakrájená jablka a cukr navrch
Postup:
Všechny suroviny na těsto vymícháme v misce v hladké těsto pudinkové konzistence. Těsto přelijeme do vymazaného a kukuřičnou strouhankou vysypaného pekáčku, zasypeme jablky a cukrem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°c asi půl hodinky, řídíme se špejlovou zkouškou:)
PS.: místo ostropestřecové mouky můžeme použít třeba lněnou nebo cizrnovou
Dobrou chuť!