Štrůdl BezLep:)
Ingredience:
- 150 g ovesné mouky
- 80 g jáhelné mouky
- 70 g kukuřičné hladké mouky
- 50 g mandlové mouky
- 50 g tapiokové mouky
- 50 g kukuřičného škrobu
- 250 g másla
- 250 g tvarohu (ne vaničkový)
- 1 vejce
- 1 lžička guma guar
- 1 lžíce jablečné vlákniny
- ovesné bezlepkové vločky na podsypání jablečné náplně
- klasická náplň do štrůdlu dle chuti
Postup:
Vše na těsto smícháme ve vláčné, mírně lepivé těsto.
Dáme na hodinku odpočinout do lednice.
Rozdělíme na 2 půlky, budeme mít 2 štrůdlové nohavice.
Těsto rozválíme na silikonové podložce do tvaru obdélníku, uprostřed posypeme vločkami, poklademe jablečnou náplní a pomocí silikonové podložky zabalíme. Nejdříve překlopíme jednu podélnou stranu, pak druhou, zmáčkneme postranní okraje a z podložky skulíme na vymazaný plech. Propíchneme párkrát opatrně vidličkou nebo nožem a dáme do vyhřáté trouby na 170°C péct. Pečeme asi 25 - 30 minut.
Dobrou chuť!