Borůvkový Krém do Dortů a Cupcakes
Na krém budeme potřebovat:
- 500 g mascarpone
- 150 ml smetany ke šlehání
- burůvkový rozvar
- Moučkový cukr (dle chuti)
Borůkový rozvar:
- 300 g borůvek (můžou být i mražené)
- 30 g cukru krupice
Postup na rozvar : Borůvky vložte do středního hrnce a pomalu nechte rozpustit při nižší až střední teplotě – nepřidávejte vodu, jelikož ovoce ji samo o sobě pustí poměrně velké množství.Poté k borůvká přidejte cukr a nechte svařit, dokud rozvar nezhoustne a za občasného míchání necháme vychladnout.
Postup na krém: Mascaspone krátce prošlehejte. Smetanu vyšlehejte zvlášť do podoby tuhé šlehačky a zašlehejte ji k mascarpone. Dále zapracujte rozvar a dle potřeby přidáme moučkový cukr.