České Buchty
Tak tu máme buchty po druhé, tentokrát z hladké mouky a jsou snad ještě lepší než ty předešlé co jsem tak vychvalovala. Jsou jemnější a vláčnější, tak jestli se chystáte na vandr, tak napečte buchty do ranečku a můžete vyrazit.
- 500 g hladké mouky
- 20 g droždí
- 120 g krupicového cukru
- 20 g vanilkového cukru
- 2,5 dl mléka
- 60 g másla
- 1 vejce + 1 žloutek
- špetka soli
- máslo na vytření pekáče a potření buchet
Mouku nasypeme do mísy, uděláme v ní důlek do kterého rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a trochu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Máslo rozpustíme. K vyběhnutému kvásku přidáme zbytek cukru, vanilkový cukr, zbytek vlažného mléka, rozpuštěné máslo, vejce, žloutek a sůl. Těsto vypracujeme tak, aby bylo hladké a odlepovalo se od mísy. Těsto poprášíme moukou a přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Během kynutí těsto 2x - 3x promísíme.
Pekáč vymažeme rozehřátým máslem. Z vykynutého těsta vyválíme válec, který rozkrájíme na díly a plníme libovolnými náplněmi. Buchty klademe do pekáče a každou ze všech stran také potřeme máslem aby se nám neslepily. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C do zlata.
Upečené buchty ještě horké pomašlujeme opět rozehřátým máslem a po vychladnutí posypeme cukrem.
Všem přeji hodně štěstí a dobrou chuť