Cheesecake se Skaramelizovaným Cukrem
Nejoblíbenější cheese naší Emičky. Koláč je jednoduchý, rychlý a strašně dobrý :)
Recepis:
těsto:
- 150 g hladké mouky
- 100 g změklého másla
- 50 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 1/2 lžičky citronové kůry
nápln:
- 500 g tvarohu
- 180 g šlehačky
- 140 g cukru
- 40 g vanilkového pudinkového prášku
- 2 vejce
na posypání:
Cukr krystal nebo třtinový
Nejprve rozšleháme máslo s cukrem do pěny. Poté zašleháme vejce. Na konec přidáme mouku s citronovou kůrou a ručně uhněteme hladké tvárné těsto, které dáme do lednice odpočinout.
Mezitím si připravíme tvarohovou nápln. Nejprve si ušleháme šlehačku. V jiné misce ušleháme zbylé ingredience do hladka a na konec přidáme šlehačku.
Koláčovou, nebo dortovou formu si vyložíme pečícím papírem, nebo ji vytřeme tukem, poté formu vyložíme těstem až po okraj a nalpníme jej tvarohovou náplní. Tvaroh posypeme vrstvičkou krystalového cukru a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě na 165°C dokud okraje koláče nezezlátnou a cukr nezkaramelizuje.