Hrnková Bábovka z Tvarohu
Bábovka patří v české kuchyni k naprostým klasikám a je dost možná tím vůbec nejpopulárnějším moučníkem, který se pravidelně připravuje v mnoha domácnostech. Její příprava není v mnoha případech složitá, čas od času se ale mnozí potýkají s tím, že je bábovka po upečení poněkud suchá a při konzumaci takřka až dusivá. To však nikdy neplatí pro bábovku tvarohovou, která je vždy zaručeně krásně vláčná a lahodná. Díky hrnečkovému receptu ji navíc zvládne naprosto každý a vy tak můžete její přípravu bez větších obav svěřit i dětem!
Na tuto obláčkově nadýchanou a jemnou bábovku budeme potřebovat:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 hrnek mléka
- 1 prdopeč
- 2 vejce
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 1 měkký tvaroh (200 - 250g)
- 1/2 hrnku oleje
Postup přípravy:
Začneme tím, že předehřejeme troubu na 160 stupňů a vymažeme a vysypeme formu na bábovku. Ve větší míse vyšleháme vejce s cukrem do bělavé pěny, poté přidáme tvaroh, olej, mléko, prosátou mouku, pudinkový prášek a prášek do pečiva. Vše společně vyšleháme v hladké těsto.
Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct asi na 40 minut. Na konci pečení vyzkoušíme propečenost těsta pomocí špejle, kterou do těsta zapíchneme. Vyndáme-li ji z těsta suchou, je hotovo. Bábovku necháme ve formě po upečení alespoň 15 minut odstát než ji vyklopíme.