Italské Mandlové Sušenky
Tyto sušenky ve skutečnosi nejsou ani tak sušenky jako něco mezi sušenkou, sucharem a oříškovým chlebem, na pohled může tato pochoutka někoho odradit, ale to je věčná škoda, protože je to fakt mňamka!
Tak pro gurmány a zastánce zdravé výživy je tu recept:
- 2 vejce
- 25Og cukru krupice
- 125g loupaných mandlí
- 125g neloupaných mandlí
- 125g lískových oříšků (vlašské ze zahrádky jsou také výtečné)
- 250g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- citronová kůra(není nutná)
Vejce vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou do pěny, přidáme mandle, ořechy a prosátou mouku s kypřícím práškem. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj položíme z těsta udělané 2 válečky, které potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25 minut. Ještě za tepla rozkrájíme na plátky a necháme vychladnout.