Kefírka
Jistě všichni znáte tak lahodnou, tak vláčnou a tak báječnou buchtu na plech zvanou KEFÍRKA! Zkusila jsem dosti recepzů, než jsem narazila na tu ONU ze všech NEJ!
Ingredience na těsto:
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 - 2 hrnky moučkového cukru
- hrnek mletých ořechů
- 2 hrnky kefíru
- 1/2 hrnku oleje
- 3 lžíce kakaa
- 1 lžíce jedlé sody
- 2 lžíce marmelády nebo povidel (dobrovolné ale výborné)
Na polevu:
- 200 g čokolády
- 1 kysaná smetana
- 100g másla
Postup přípravy:
Všechny ingredience na těsto smícháme, vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečeme při 160°C asi půl hodinky.
Když je buchta hotová, připravíme si polevu. Ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládu s máslem, poté vmícháme smetanu a polevou potřeme upečenou kefírku.
Dobrou chuť!