Modelovací Čokoláda
Už Vás omrzel marcipán i všelijaké marcipánové náhražky a jste milovníky čokolády? Pak je tu něco pro Vás:-) S čokoládou se dá pracovat stejně jako s marcipánem, dá se s ní potahovat i modelovat. Jen je za potřebí koupit nějakou kvalitnější čokoládu, takž určitě nekupujte, nějaké rádoby čokolády co vás lákají svou cenou 5,90 a trošičku zainvstujte aspoň na 15,90. Tak pro odvážné, co to chtějí zkusit je tu recept:
- 100g čokolády
- 1 a 1/2 lžíce kukuřičného sirupu
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Poté, co je čokoláda rozpuštěná, tak vyjmeme nádobku s čokoládou z lázně a vmícháme do ní sirup. Mícháme tak dlouho, dokud se nám hmota nezačne odlepovat od kastrůlku. Pak čokoládu necháme vychladnout v pokojové teplotě a můžeme s ní začít pracovat.
Jestli Vám nějaká hmota zbude, tak ji jednoduše dejte do mikroténového sáčku a dejte do ledničky (tam vydží hodně dlouho) nebo můžete nechat i při pokojové teplotě.
HJ657
(Sima, 24. 8. 2012 19:35)