Jdi na obsah Jdi na menu
 


Myšší Dort

25. 6. 2012

dort-mysky.jpg  Tak jsem poprvé zkoušela potahovaný dort, sice se mi potahovací hmota sem tam trošku potrhala, ale to se zamaskovalo kytičkama a myškama...dort sice nebyl dokonalý, ale jakmile hmotu dáte na korpus namazaný máslovým krémem, už se nedá couvnout!

Korpus jsem našla na stránkách mimibazaru, tímto děkuji paní Pavlušce K., korpus je fakt bezva, nedává se do něj kypřící prášek tím pádem zůstane po upečení krásně rovný a není vůbec třeba ho seřezávat do roviny.

Tady recepty:

Korpus:

5 vajec, 200g cukru krupice, 300g polohrubé mouky, 10 lžic horké vody

Žloutky ušleháme s cukrem, po chvíli přidáme vodu a ručním šlehačem šleháme dokud hmota nenabude a nezhoustne, trvá to celkem dlouho, tak vydržte a nevzdávejte se! Z bílků ušleháme sníh, malou část opatrně vmícháme do žloutků. Opatrně po částech vmícháme vařečkou mouku a nakonec přimmícháme zlehka zbytek sněhu. Pečeme při 160°C. Necháme vychladnout a pak vyklopíme z formy.

Krém pod marcipán:

Máslo, salko, vaječný koňak

Krém do dortu:

1 pomazánkové máslo, 1  ušlehaná šlehačka, granko

Falešný marcipán:

200g moučkového cukru, 100g sušeného mléka, 3 lžíce vody, 1 lžíce medu, 1 lžička oleje, cca 10 lžic vody

 

Celkové hodnocení: 1+

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Archiv

Kalendář
<< srpen / 2022 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 37379
Měsíc: 336
Den: 8