Piškotové Těsto bez Kypřícího Prášku
Tento piškot má jednu nespornou výhodu, a tou je, že korpus se vám nezvedne do "čepice", ale zústene krásně rovný, tudíž pri tvorbě dortu z něj nemáte žádné přebytky a máte krásný rovný dort:)
Budete potřebovat:
- 120 g polohrubé mouky
- 180 g krupicového cukru
- 6 vajec (M-L)
Vejce si rozdělíme, do jedné misky dáme žloutky a do druhé bílky, stejně tak rozdělíme cukr, jednu polovinu dáme ke žloutkům a druhou polovinu k bílkům. Bílky vyšleháme v opravdu tuhý sníh, když obrátíte misku se sněhem vzhůru nohama, sníh se nesmí ani pohnout, nejlepší je test provádět nad hlavou, to má člověk motivaci ho udělat opravdu pevný:)
Stejně tak poctivě musíme vyšlehat i žloutky s cukrem, z těch by nám měla vzniknout krémová pěna, je nutné šlehat minimálně 5 minut. Poté do pěny opatrně mícháme mouka a nakonec velmi opatrně sníh. Musí nám vzniknout nadýchané hladké jednolité těsto, které vlijeme do předem vymazané a vysypané formy.
Pečeme při 170°C.
Do těsta lze s moukou přidat kakao, kokos, oříšky, rozinky.....