Plněné Ořechy
Suroviny na těsto:
-
300 g hladké mouky
-
300 g hladké mouky
-
150 g másla
-
120 g moučkového cukru
-
50 g mletých vlašských ořechů
-
1 bílek
Postup:
Z ingrediencí zpracujeme těsto, které necháme alespoň dvě hodiny odležet. Poté jím plníme máslem vymazané formičky ořechů. Při tvarování těsta do formiček vytvoříme uprostřed ořechů důlky. Pečeme při 160 °C dorůžova, po vyjmutí z trouby je necháme chvilku zchladnout a poté vyklepneme. Druhý den ořechy plníme nádivkou, slepujeme a špičku namáčíme do čokolády. Hotové ořechy necháme na chladném místě alespoň týden odležet.
Suroviny na krém:
- 150 g másla
- 1 žloutek
- 75 g moučkového cukru
- 150 g mletých vlašských ořechů
Postup:
Vyšleháme máslo se žloutkem a cukrem do pěny. Poté vmícháme jemně mleté ořechy a je hotovo:)
Pomocí sáčku plníme jednu polovinu ořechu, přiklopíme druhou polovinou a dáme na pár dní do chladu uležet.