Sladké Kukuřičné Bochánky
Tak jsem zkoušela nový recept z úžasné knihy Culinaria Italia, a musím říct že se zadařilo nad očekávání. Bochánky hodně vzdáleně připomínají chutí české buchty bez náplně, ale jsou lehčí a kukuřičná mouka dodá zajímavý šmak. Do původního receptu se dává Grappa (pálenka z vylisovaných slupek hroznových bobulí), ale když ji doma nemáte, postačí jakákoli jiná pálenka, nebo brandy.Vanilkový cukr si vyrobte svůj z cukru moučky, kupovaný z nich spadá.
Tady máte receptík ať si taky zamlsáte:
- 4 lžíce rozinek
- 1 malá sklenka grappy
- 250 ml mléka (stačí méně)
- 100 g másla
- 150 g kukuřičné mouky
- 100 g hladké mouky
- 1/2 balíčku kypřícího prášku
- 1 špetka soli
- 120 g cukru
- 30 g vanilkového cukru
Rozinky namočíme do grappy. Máslo rozpustíme v teplém mléce. V míse promícháme mouku, kypřící prášek, sůl a cukr. Přilijeme mléko s máslem a rozinky a vypracujeme hladké těsto. Těsto krásně voní a je měkoučké a heboučké jako peřinka. Plech vyložíme pečícím papírem a pomoučenenýma rukama děláme malé bochánky a pečeme při 180°C asi 15 minut. Horké je posypeme vanilkovým cukrem a jestli to vydržíte tak necháme vychladnout.