Syrniky
Ingredience:
- 500 g měkkého tvarohu
- 2 vejce
- 80 g polohrubé mouky + na obalení
- 3 lžíce cukru krupice
- špetka soli
- olej na smažení
Postup:
-
Tvaroh rozmačkejte vidličkou v misce. Přidejte vejce a umíchejte dohladka. Přisypte mouku, cukr a špetku soli a vařečkou nebo rukou vypracujte tužší kompaktní těsto.
-
Pánev rozehřejte a zlehka potřete olejem. Do hlubokého talíře vsypte polohrubou mouku na obalení.
-
Lžící odkrajujte z těsta kousky, tvarujte z nich kopečky a ty obrácenou stranou lžíce rozmáčkněte do tvaru vyšší placičky. Obalte ji zlehka v mouce a opékejte dozlatova z obou stran, zhruba 2 minuty z každé.
-
Podávejte s džemem, jogurtem, smetanou či ovocem.