Tiramisu
Tento dezert je trochu náročný na peněženku, ale až ochutnáte své dílo do kterého jste něco málo vložili, nebudete litovat ani peněz ani energie které jste do tohoto báječného zákusku dali!!! Tak kdo nemá strach a hrůzu z tepelně neupraveného bílku, tak se může pustit do práce!
- 500 g mascarpone
- 5 lžic cukru krupice
- 5 vajec
- 2 malé štamprle amaretta
- 1 šálek silné černé kávy
- 1 balíček cukrářských piškotů
- kakao na posypání
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutků přidáme mascarpone, dobře promícháme a na konec lehce vmícháme sníh.
Kávu smícháme s amarettem a rychle v ní namáčíme piškoty, aby se nerozmočili.
Do formy skládáme vrstvu piškotů, krém, piškoty a zakončíme krémem který posypeme kakaem. Dáme do ledničky a necháme ztunout, počítejte minimálně 2 hodiny.
Tak mnoho úspěchů, dobrou chuť a žádnou salmonelu přeji Vám všem:-)