Chřest na Másle a Olivovém Oleji
Tento recept vznikl tak, že jsem v jednom časopise nalezla recept s krásným obrázkem chřestu a řekla jsem si že ho musím vyzkoušet, po přečtení postupu se mi nelíbilo, že chřest táhnou na másle a oleji v kastrůlku, kde používají celou kostku másla a čtvrt litru oleje, z čehož se mi dělalo trochu těžko od žaludku už při čtení. Tak jsem recept trochu pozměnila a musím se přiznat, že výsledek nebyl vůbec špatný:-)
Budeme potřebovat:
- 1 svazek zeleného chřestu
- 100 g másla
- 50 ml oleje
- hrubozrnná sůl
- krystalový cukr
- 3 stroužky česneku
Chřestu odřízneme zdřevnatělé konce a vyložíme s ním pekáček, zalijeme rozpuštěným máslem a olejem, posypeme trochou soli a cukru, přidáme oloupaný a rozpůlený česnek a v předehřáté troubě na 200°C pečeme asi 20-30 minut, dokud chřest není pěkně opečený a měkký na skus.
Podáváme s novými bramborami, které polijeme výpekem z chřestu.
Dobrou chuť!