Cuketové Lečo
Po hoooodně dlouhé době, zase něco na zub. Přemíra letošní úrody cuket mě nutila k neustálému se ptaní všech známých i neznámých na otázku "Co dělají z cuket?" A na jednoduchou otázku bla jednoduchá odpověď: Lečo!
Budeme potřebovat:
- 500 g cuket
- 750 g rajčat
- 2 střední cibule
- Olej
- 2 vejce
- Sůl
- Balsamikový ocet a třtinový cukr (dobrovolné)
Na velké hluboké pánvi si rozehřejeme olej a mezitím si nakrájíme cibulku na plátky a hned ji dáme do pánve smažit. Mezitím si pokrájíme cuketu na libovolné kousky, hned ji dáme k cibuli a promícháme. Teď si nakrájíme rajčata a hned je sypeme do pánve. Vše promícháme a čekáme až cuketa trochu změkne, tzv na skus, a rajčata pustí trochu šťávy. Pak už jen osolíme a přidáme pár kapek balsamikového octa a malinkou lžičku cukru. Klepneme do toho vejce, opatrně mícháme asi 2 minutky a je hotovo.
Můžeme podávat posypané petrželkou s čerstvým chlebem, ale je to dobré i s kuskusem nebo bulgurem.
Všem přeji dobrou chuť!