Fazole na Víně
30. 9. 2023
- 750g uvařených nebo sterilovaných fazolí
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 3 lžičky medu
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžíce olivového oleje
- 400g konzervovaných nebo pokrájených a předvařených rajčat
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 150 ml bílého vína
- pepř a sůl
V pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, poté přidáme nasekaný česnek, přidáme víno a pár minut necháme povařit. Přidáme rajský protlak s rajčaty, uvedeme do varu a vaříme 4-5 minut. Když směs trochu zhoustne, přimícháme červený vinný ocet s medem. Do směsi přidáme okapané fazole a směs podle chuti osolíme a opepříme. Uvedeme k varu a za občasného míchání vaříme asi 20 minut. A máme hotovo:)
|
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář