Italská Čočka se Salsicciou
Tuto čočku vařil určitě všem známý Italský rodáka skvělý kuchař Emanuelle Ridi, jen jsem trochu přiupravila podle stavu ledničky:-). je to mňamka, kterou ocenil i můj masožravý manžel.
Ingredience:
- 250 g červené čočky
- 1 cibule
- 1 řapík celeru
- 1 mrkev
- zeleninový vývar
- 2 nakrájená rajčata
- 4 klobásy salsicca
- nastrouhaný parmezán
- feferonka
- rozmarýn
- tymián
- bobkový list
- olivový olej
- sůl
- rajský protlak je-li třeba
Zeleninu nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na olivovém oleji. Poté přidáme bylinky a koření, po chvíli, kdy se koření rozvoní, přilijeme vývar a rajčata a přivedeme k varu. Když se nám základ začne vařit, přisypeme čočku a vaříme asi 10 minut. Pak přidáme klobásy s feferonkou a vaříme dalších 10 minut, dokud není čočka uvařená. Dochutíme solí, případně protlakem a na tylíři posypeme nastrouhaným sýrem.