Italská Kroupová Polévka
Tuto polévku začal vařit můj manžel a musím říct, že jsem se na ni moc netěšila, neměla jsem v ní moc důvěru, ale to jsem se spletla. Polévka Vás nejen zahřeje a zasytí, ale k mému velkému údivu jsem si na ni skutečně i pochutnala. Polévka pochází z Tyrolska, takže je to vhodná večeře která obohatí dlouhé zimní večery. Ale když tak koukám z okna ven, tak si říkám, že dnes je den jak dělaný pro vyzkoušení této polévky. Tak komu nejsou kroupy pod jeho úroveň tak si tuto polévku určitě vyzkoušejte.
- 20 g másla
- 1 mrkev
- 1 řapíkatý celer
- 100 g krup
- 80 g uzeného masa
- 2 bobkové listy
- 2 brambory
- hrst nasekané petrželky
Na másle orestujeme na jemno nakrájenou mrkev a řapíktý celer. Zalijeme vodou, přidáme kroupy, uzené maso v celku, bobkové listy a necháme asi hodinu vařit. Pak maso vyndáme, nakrájíme na kostičky a vrátíme do polévky. přidáme brambory nakrájené na malé kostičky a vaříme dokud se brambory neuvaří. Polévku ochutnáme a případně dosolíme, ale to díky uzenému masu většinou už není potřeba.
Hotovou polévku servírujeme posypanou nasekanou petrželkou.
Mnoho úspěchů a dobrou chuť!