Italské Noky
Tyto gnocchi jsou naprosto nepopsatelnou manou, zapomeňte na gnocchi z obchodů po kterých vás dloube v břiše ještě po několika hodinách a dopřejte si tyto božské nočky které se rozplynou na jazyce a budete se olizovat při každé vzpomínce na tuto delikatesu.
Budete potřebovat jen 4 věci které určitě máte doma:
- 800 g brambor
- asi 300 g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
Brambory jsou lepší nějaké moučnější, omyjeme je a uvaříme ve slupce doměkka. Pak je oloupeme a rukama rozmačkáme na kaši, nebo rozemeleme či nastrouháme (já je mačkám rukama, je to rychlé, snadné a nenašpiníte další kus nádobí-)
Přidáme sůl, vejce a asi polovinu mouky, rukama vypracujeme těsto, podle potřeby přisypáváme mouku dokud těsto není měkké, vláčné a jde z něj udělat váleček asi 2cm silný. Těsto musí být jako peřinka, která se trošku lepí na ruce.
Vál pomoučíme a rukama rozválíme těsto na válečky tlusté asi 2cm, ty nožem rozkrájíme na nočky.
Osolenou vodu přivedeme k varu a naházíme do ní nočky, jakmile vyplavou na povrch vaříme je ještě asi 3 minuty, podle velikosti nočků, menčí klidně jen 2 a větší i déle:-)
Dobrou chuť, je to fakt mňamka!!!