Lečo z Hostouně
Tuto původně maďarskou lahůdku jsme si nepatrně poupravili a moc nám takhle chutná. Chutná nám tak, že se s vámi o tento recept ráda podělím
Budete potřebovat:
- 4 veliké cibule
- 8 bílých paprik
- 8 plně zralých rajčat
- 4 vejce
- olej
- lžička cukru
- lžička kmínu
- sůl
- naťová petrželka
Postup přípravy:
V hluboké veliké pánvi si rozehřejeme olej a na něm pozvolna orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Když nám cibule začne chytat zlatavé odstíny, přisypeme cukr a necháme chvilku zkaramelizovat. Poté přisypeme papriky s kmínem, necháme dusit a mezitím si nakrájíme rajčata stejným způsobem jako cibuli. Jakmile máme rajčata nakrájená, přidáme je do pánve, posolíme a dusíme dokud se nám rajčata trochu nerozvaří. Nakonec přidáme vejce a jemně promícháme, hned jak přestanou být vejce syrová, sundáme z plotny , nandáme na talíře, posypeme cibulkou a podáváme s kvalitním chlebem.
Dobrou chuť!