Marinovaný a Gratinovaný Telecí Pupek na Hořčici
Tento recept jsme opět nalezli v La Cucina Italiana a překvapila nás delikátní chuť hovězího pupku. Tak když ho někde v obchodě spatříte tak prostě musíte ochutnat! Tento recept je sice složitější na přípravu, ale výsledek je ďábelsky dobrý.
Suroviny:
- 1 kg telecího pupku (múže být i hovězí)
- 6 větviček tymiánu
- 6 stroužků česneku
- suché bílé víno
- 200 g toustového chleba
- lžíce nasekané petrželky
- lžíce nasekané majoránky
- lžíce nasekaného tymiánu
- 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
- hořčice
Pupek nakrájíme na 6 plátků. Maso vložíme do zapékací mísy, přidáme tymián a rozpůlené stroužky česneku, zalijeme vínem a necháme 2-3 hodiny marinovat na chladném místě (pokud možno ne v ledničce).
Poté každý plátek masa napíchneme na špejli ve tvaru S, položíme na plech a pečeme asi 35 mnut při 170-180°C. Po 35 minutách přelijeme maso vínem a pečeme dalších 10 minut.
Mezitím si rozmixujeme toustový chleba. Smícháme nasekané bylinky se sýrem.
Z trouby vyjmeme upečené maso, z obou stran jej vydatně pomažeme hořčicí a posypeme směsí bylin a sýru, nakonec obalíme v toustovém chlebu, pokapeme trochou olivového oleje a pečeme ještš asi 15 minut při 180°C
Jakmile budou pupky zlatavé a křupavé, vyjmeme je z trouby a můžeme podávat.