Neapolská Polévka
Tuto polévku jsme si trošku přizpůsobili, tak snad se na nás Italové nebudou kabonit:)
Suroviny:
- 1 konzerva fazolí ve slaném nálevu
- 200g špaget
- plátek celeru
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 2 stroužky česneku
- 1 feferonka
- 1 konzerva rajčat
- 1 lžíce rajského protlaku
- olivový olej
- sůl
- italské bylinky
Postup:
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme do něj rozmačkaný česnek. Jakmile trošku zezlátne přidáme najemno nakrájenou zeleninu a zarestujeme. Poté přidáme rajčata s protlakem a bylinkami. Přidáme asi litr až litr a půl vody a přivedeme k varu. Poté přidáme scezené fazole a špagety přelomené vejpůl. Osolíme a vaříme, dokud nejsou těstoviny hotové. Dle potřeby přidáme vodu a dochutíme.
Dobrou chuť!