Pohankové Nudle s Růžičkovou Kapustou
Tento recept pochází z italské Lombardie a je to snad jediné jídlo, které by bez růžičkové kapusty nebylo tak dokonalé. A to se snažím ze všech jídel kapustičky vynechávat, protože mi moc nešmakují, ale Pizzoccheri bez kapustiček, to je jako knedlo vepřo zelo bez zelí:)
Suroviny:
- 200 g brambor
- 400 g pohankových nudlí ( dají se použít i japonské soba nudle z lidlu)
- 200g růžičkové kapusty
- 100g másla
- 1 stroužek česneku
- 3 šalvějové lístky
- 100 g polotvrdého sýra
- 100g parmezánu ( já používám pecorino romano)
Postup:
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky a vložíme do osolené vroucí vody. Mezitím si očistíme a rozebereme kapustičky. Po 15 minutách varu k bramborám přidáme nudle a kapustičku. Když jsou nudle hotové, vše scedíme a necháme okapat.
Mezitím si v rendlíku rozehřejeme máslo s nasekaným česnekem a nasekanou šalvějí. Nudle navrstvíme do mísy s nastrouhaným polotvrdým sýrem, přelijeme málem a navrch posypeme parmezánem.
Dobrou chuť!