Rajská Polévka po Italsku
Tato polívčička vznikla tak, že jsem chtěla udělat rajčatovou polévku, ale neměla jsem maso a nechtěla jsem ji zahušťovat moukou. Hledala jsem nejdříve mezi řeckými a tureckými recepty, následovaly španělské a nakonec italské. A tak vznikla tato polévka, je inspirována různými recepty, hlavně italskými. Tak snad vám bude chutnat tak jako nám.
Ingredience:
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 zarovnaná lžíce cukru
- 1 litrová lahev pasírovaných rajčat (passaty)
- 5 lžic červené čočky
- lžička dobromyslu
- lžička tymiánu
- sůl
- pepř
- těstoviny
- pecorino romano nebo parmezán
- Bazalka nebo petrželka
Postup:
V hrnci si rozehřejeme olivový olej, přidáme nasekaný česnek a pozvolna orestujeme. Mezitím si nakrájíme mrkev na tenká kolečka. Když je česnek zlatavý, zasypeme mrkví a cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Poté zalijeme passatou, přidáme tymián, dobromysl a čočku. Přilijeme vodu ( asi půl litru) a vaříme dokud čočka není uvařená.
Mezitím si připravíme přiměřené množství těstovin, já použila těstoviny zvané funghetto. Ty uvaříme dle návodu, nebo jak jsme zvyklí.
Hotovou polévku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Na talíř nandáme 2 až 3 lžíce těstovin, zalijeme polévkou, posypeme sýrovými hoblinkami a čerstvě nasekanou bazalkou nebo petrželkou.
Dobrou chuť!