Sekaná po Italsku se Slaninou
Dřív jsme sekanou kupovali a naivně si mysleli jak je výtečná, ale jen do té doby než jsme si zkusili udělat svou domácí..........nebe a dudy!
Tak jestli nevíte co dnes k obědu či večeři a máte doma mleté maso a trochu sušených hub, tak se do toho pusťte a nebudete litovat!
Recept:
- 350 g mletého hovězího masa
- 100 g pancetty (nebo slaniny)
- hrst sušených hub
- 1 cibule
- ¼ veky
- 1dcl mléka
- 2 vejce
- strouhanka
- hrst petrželové natě
- olivový olej
- sůl, pepř
Houby namočíme asi na 15-20 minut do vody, pak z nich vymačkáme vodu a pokrájíme. Cibuli a petržel na jemno nasekáme. Veku namočíme do mléka, hned vyndáme vymačkáme přebytečné mléko a pokrájíme. V míse vše smícháme s ostatními surovinami, ochutíme solí a pepřem a utvoříme šišku, obalíme ve strouhance (nemusí být), na vrch dáme plátky pancetty a pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 30 minut, pak teplotu zvýšíme na 180°C a pečeme ještě asi 20 minut aby se nám na sekané udělala zlatá kůrka.
Dobrou chuť
!