Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sekaná po Italsku se Slaninou

28. 2. 2013

                                  p1030021.jpg

Dřív jsme sekanou kupovali a naivně si mysleli jak je výtečná, ale jen do té doby než jsme si zkusili udělat svou domácí..........nebe a dudy!

Tak jestli nevíte co dnes k obědu či večeři a máte doma mleté maso a trochu sušených hub, tak se do toho pusťte a nebudete litovat!

Recept:

 

  • 350g mletého hovězího masa
  • 100g pancetty (nebo slaniny)
  • hrst sušených hub
  • 1 cibule
  • ¼ veky
  • 1dcl mléka
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • hrst petrželové natě
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Houby namočíme asi na 15-20 minut do vody, pak z nich vymačkáme vodu a pokrájíme. Cibuli a petržel na jemno nasekáme. Veku namočíme do mléka, hned vyndáme vymačkáme přebytečné mléko a pokrájíme. V míse vše smícháme s ostatními surovinami, ochutíme solí a pepřem a utvoříme šišku, obalíme ve strouhance (nemusí být), na vrch dáme plátky pancetty a pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 30 minut, pak teplotu zvýšíme na 180°C a pečeme ještě asi 20 minut aby se nám na sekané udělala zlatá kůrka.

Dobrou chuť!

 p1030023.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< říjen / 2018 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 23845
Měsíc: 451
Den: 38