Švestkové Knedlíky z Bamborového Těsta
Tyto knedlíčky jsou naprostou lahůdkou, kterou zvládne i ten kdo se nekamarádí s kynutým těstem a má rád sladké knedlíky.
Na těsto budeme potřebovat:
- 600 g vařených brambor ve slupce
- 200 g hrubé mouky
- 30 g změklého másla
- 1 vejce
- sůl
...a ještě k tomu:
- asi 1 kg švestek
- 100 g mletého máku
- 100 g krupicového cukru
- 100 g rozpuštěného másla
Do mísy na jemném struhadle nastrouháme vychladlé a oloupané brambory ke kterým přidáme zbytek surovin a vypracujeme hladké těsto. V případě potřeby můžeme přidat trochu mouky. Z těsta oddělujeme přiměřeně velké kousky a do každého zabalíme jednu vypeckovanou švestku.
Vaříme osolené vodě asi 5 minut.
Mezitím si smícháme mák s cukrem a dáme si rozehřát máslo.
Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou na talíř, posypeme směsí máku a cukru a přelijeme rozpuštěným máslem.
Dobrou chuť!