Pistáciové Rohlíčky BezLep:)
Suroviny na rohlíčky:
- 80 g másla
- 40 g pražených a solených pistácií
- 10 g kukuřičného škrobu
- 40 g třtinového cukru
- 35 g mandlové mouky
- 80 g rýžové mouky
- 50 g vody
- 5 g guma guar
- 5 g vlákniny Psyllium
Postup:
Do hrnečku si dáme vodu a přidáme psyllium, necháme zgelovatět. Mezitím si vyloupeme a rozmixujeme solené pražené pistácie. Poté vše smícháme v misce a ručně vypracujeme hladké mastné těsto, které dáme minimálně na 3 hodiny do ledničky odpočinout.
Poté z těsta tvarujeme rohlíčky, které pečeme 15 - 20 minut v předem vyhřáté troubě na 160°C.
Hotové rohlíčky můžeme poprášit moučkovým cukrem, ale nemusíme. Já si myslím, že cukr jen potlačí tu nádhernou chuť slaných pistácií, al e je to na každém z vás.
Dobrou chuť!