Carpaccio z Červené Řepy
30. 9. 2023
Suroviny:
- 1 červená řepa (lepší připravit den předem)
- hrst rukoly
- hrst baby špenátu
- hrst vlašských ořechů
- čerstvý kozí sýr
Na zálivku:
- lžíce olivového oleje
- lžíce balzamikového octu
- 1/2 lžičky medu
- 1/2 lžičky francouzské hořčice (vynikající je i s medovou hořčicí)
- limetková šťáva
- sůl
Postup:
Řepu si důkladně opláchneme, seřízneme horní a dolní část a zabalíme ji do alobalu. Pečeme při 200°C asi hodinu. Po upečení řepu rozbalíme a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme zálivku. Vše smícháme a metličkou dobře promícháme.
Na talířky si naskládáme na tenké plátky nakrájenou řepu, posypeme salátem a rozdrobeným sýrem, zalijeme zálivkou a můžeme podávat.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář