Hamburgerové Žemle
Je léto, čas grilování a setkávání s přáteli, hamburger už asi každý z nás měl a každý určitě ví, že jeden ho má rád s tím a druhý s tamtím a podobně, takže vám tu nehodlám psát recept na přípravu samotného hamburgra, ale na domácí žemle, které vaše hamburgery posunou o něco výš.
Budeme potřebovat:
- 240 ml mléka
- 2 vejce
- 6 lžic rozpuštěného másla
- 2 lžíce cukru krytal
- 1 lžička soli
- 500g polohrubé mouky
- 3/4 droždí
- sezam
Vše smícháme dohromady v hladké a jednotvárné těsto a necháme vykynout.
Po vykynutí si těsto rozdělíme asi na 8-12 kousků a vytvarujeme žemle, na plechu vyloženém pečícím papírem necháme ještě nakynout asi 20 minut, poté potřeme mlékem a posypeme sezamem. Vykynuté žemle dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme dokud nemají krásnou zlatavou barvu. Po upečení necháme vychladnout a můžeme plnit.........