Housky z Podmáslí
Tento recept jsem našla v časopise F.O.O.D. a musim říct že houstičky jsou mňam, jen nevím jak chutnají druhý den, protože my jsme je snědli hned jak vychladly:-)
Na 16 malých housek budeme potřebovat:
- 250 ml vlažného podmáslí
- 3 lžíce másla
- 21 g droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 500 g polohrubé mouky
- 1 žloutek
- a něco na posypání:-)
V Míse smícháme vlažné podmáslí, rozpuštěné máslo a droždí, pak přidáme zbytek surovin kromě žloutku a hněteme tak dlouho dokud se těsto nepřestane lepit. Přikryjeme mokrou utěrkou a necháme vykynout.
Pak z těsta upleteme houstičky a na plechu necháme ještě asi 20 minut kynout. Poté potřeme žloutkem a posypeme hrubou solí a kmínem, mákem nebo čím kdo chce a v předehřáté troubě pečeme dozlatova asi 12-15 minut.